𝐙𝐆𝐉𝐀𝐓𝐉𝐀 𝐄 𝐀𝐅𝐀𝐓𝐈𝐓 𝐓𝐄 𝐑𝐈𝐕𝐋𝐄𝐑𝐄𝐒𝐈𝐌𝐈𝐓 𝐓𝐄 𝐏𝐀𝐒𝐔𝐑𝐈𝐕𝐄 𝐓𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐔𝐀𝐉𝐓𝐒𝐇𝐌𝐄

Sot Qeveria Shqiptare përmes një akti normativ, zgjati afatin e procesit të rivlerësimit të banesave deri në 30 prill 2022.
Kjo zgjatje afati ka edhe një risi në favor të qytetarëve.
Ligji bazë dhe shtyrja e bërë vjet, parashikonin që ditën që mbyllej afati i aplikimeve mbyllej edhe afati i pagesave.
𝗠𝗲 𝘀𝗵𝘁𝗲𝘀𝗲𝗻 𝗲 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗶𝘁, 𝗮𝗳𝗮𝘁𝗶 𝗶 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗸𝗶𝗺𝗲𝘃𝗲 𝗺𝗯𝘆𝗹𝗹𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝟯𝟬 𝗽𝗿𝗶𝗹𝗹, 𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝗮 𝗮𝗳𝗮𝘁𝗶 𝗶 𝗽𝗮𝗴𝗲𝘀𝗮𝘃𝗲 𝘇𝗴𝗷𝗮𝘁𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝘁𝗲𝗷 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗺𝗲 𝟯𝟭 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗸 𝟮𝟬𝟮𝟮.
𝙋𝙚𝙧 𝙫𝙞𝙩𝙞𝙣 2020 𝙪 𝙠𝙧𝙮𝙚𝙣 29.450 𝙧𝙞𝙫𝙡𝙚𝙧𝙚𝙨𝙞𝙢𝙚.
𝙋𝙚𝙧 𝙫𝙞𝙩𝙞𝙣 2021 𝙪 𝙠𝙧𝙮𝙚𝙣 31.500 𝙧𝙞𝙫𝙡𝙚𝙧𝙚𝙨𝙞𝙢𝙚 (𝙥𝙖 𝙙𝙝𝙟𝙚𝙩𝙤𝙧𝙞𝙣).
Pra publiku e ka ndjekur procesin dhe është ndërgjegjësuar për të
mirat dhe përfitimet e tij.
Tjetër arsye e shtimit të aplikimeve është edhe mbarëvajtja e procesit të legalizimeve.
Vetëm legalizime për vitin 2021 janë rreth 23.000 familje, të cilat janë kontigjent shtesë që futen në procesin e rivlerësimit.
Për periudhën e fundvitit ju drejtohemi qytetarëve të ulim fluksin e aplikimeve në e-albania, për t’u dhënë mundësi emigrantëve të ardhur për festat e fundvitit të kryejnë procedura pranë nesh.

Ju sugjerojmë të lexoni edhe: