Ndahen 500 leje në Zharrë të Fierit

Drejtoria e ALUIZNI-t Fier ka organizuar ceremoninë për ndarjen e 500 lejeve të legalizimi. Në këtë event morën pjesë Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, drejtori i Përgjithshëm i ALUINZI-t Artan Lame, deputeti i Qarkut Gramoz Ruçi, ministri i Mirëqënies Sociale Blendi Klosi si dhe drejtues vendor në këtë qark.

 

lame

Në nisje të takimit për shpërndarjen e lejeve të legalizimit në Zharrë të Fierit, kreu i ALUIZNI-t, Artan Lame deklaroi se është bërë shumë punë në këtë zonë që të arrihet deri në këtë ditë. “Është kthyer në një ritual pozitiv për të gjithë ata që e presin. Jemi në një zonë që ka shumë ndërtime pa leje, të shpërndara në shumë vjet, është një zonë punëtore që përmbledh Bashkinë Patos, ish komunën apo njësinë administrative Sharrëz dhe ish komunën Rruzhdie. Është punuar goxha në këto 1 vit e gjysmë vite në terren me matjet dhe dosjet. U deshën ndryshimet që iu bënë vjet ligjit të legalizimeve për të përfshirë 1500 familje u përfshi dhe kjo masë gati e pashpresë. Si problem do të doja të theksoja se përveç qytetit Patos, që ka 3 lagje me problematika me zyrën e Hipotekës se janë bërë matjet dhe ende nuk pa përfunduar procesi për të dorëzuar hartën që të vijohet me legalizimet”.

Më tej Lame shtoi se: “Kemi problem me Albpetrolin për të sqaruar se cilat zona mund të përfshihen në legalizime dhe cilat zona i takojnë Albpetrolit për vazhdimin e kërkimit të naftës. Procesi i azhurnimeve në terren po ecën mirë me këto ritme është një nga drejtoritë që po ecën para. Ajo që është pozitive ka të bëjë me bashkëpunimin me hipotekën për të saktësuar hartat, mbi të cilat punohet më tej për dhënien e lejeve. Procedura e hartografisë në Fier ka ecur shumë mirë, bashkëpunimi ka një emërues të përbashkët, në thelb qëndron qeveria e cila bën koordinimin mes institucioneve. Roli i kryeministrit thelbësor, është një person që vazhdimisht e ka ndjekur procesin”,- vijoi ai.

Në këtë takim u ndanë 500 leje legalizimi, kun ë total në punën dyvjeçarë janë printuar më shumë se 8000 leje.